Protesty
Moderator: oldboy1957
-
- Moderator
- PSN-ID: GTL_Roberto ; RobertoCDX
- Kontroler: G27 logitech
- Numer_na_torze: 77
- Kontaktowanie:
Re: Protesty
Lol faktycznie dziwne, od strony sayana lag, od strony domana sayan wypycha go. Zaznacze ze na tym nawrocie dzialy sie cuda, co tam niektorzy wyrabiali 

Bierz mnie Żywcem...Tyskie też może być.
-
- Moderator
- PSN-ID: oldboy1957 GTPL_oldboy1957
- Kontroler: pad
- Numer_na_torze: 46
MikosZabijakos pisze:Wyścig 1 okrążenie 11 wojto1504 udaje fretkę i uszkadza mi prawy przód.
Na mojej powtórce nikt z was nie doznał w tym zdarzeniu uszkodzeń (tak to jest z powtórkami w GT6), ani też Mikos nie stracił pozycji, bo wojto odpuścił po kontakcie. Do kontaktu doszło zarówno z powodu lekkiego wyrzucenia wojta po najechaniu na krawężnik ale w większym stopniu po nietypowym w tym miejscu zakrętu odpuszczeniu gazu i przycięciu do wewnętrznej przez Mikosa. Wojto po rozpoczęciu tego manewru nie mógł już zareagować na to, co zrobił Mikos i nie było w tym żadnej chęci faulu czy wypchnięcia Mikosa.
Decyzja - zdarzenie wyścigowe - bez kar.
ADIKF1 pisze:Wyścig 2 okrążenie 6 zakręt w lewo na most wojto1504 dojstaje w tylni zderzak i mnie wyrzuca z linii , żadnej próby oddania pozycji .
Uderzenie w tył ADIKA przez wojto, po którym ADIK wylatuje na trawę. Wojto odjeżdża i nie oddaje nieprawidłowo zdobytej pozycji.
Decyzja - kara dla wojto1504 (+ 30 sek.)
doman70R pisze:Protest na GTL_Sayan
Wyścig 2 okrążenie 4 sektor 2 uszkodzenie auta
U mnie też widać wyraźnie, że to lag domana doprowadził do uszkodzeń. W każdym razie nieważne czyj był lag i tak nie mamy na to żadnego wpływu.
Decyzja - sprawca nieznany - bez kar

I ode mnie.
W1, okrążenie 4. Ostrzeżenie dla wojto i hansa oraz prośba o większą rozwagę na torze.
W2, końcówka 2 okrążenia. Wojto popełnia błąd, ścina przedostatni zakręt, wpada w lekki poślizg przez co wytraca prędkość. Jadący za nim doman, piter, Darek i inni, mając większą prędkość próbują go wyprzedzić po lewej przed wjazdem na s/m. Gdy wyprzedzał go drugi w kolejności piter, wojto nie zachowując należytej uwagi zbyt mocno skręcił w lewo i doszło do kontaktu z piterem. Uszkodzony prawy tył u pitera i lewy przód u wojto. Jeśli piter złoży protest, będzie dodatkowa kara dla wojto. Jeśli nie, tylko ostrzeżenie.
Ostrzeżenie dostaje także Mikos za wielokrotne ścinanie szykany i jazdę poza obrysem toru. Kolejna taka jazda zakończy się karą.
-
- Moderator
- PSN-ID: wojto1504
- Kontroler: dualshock3
- Numer_na_torze: 23
Z W2 przyjmuję wszystkie pretensje na klatę chociaż kontakt z ADIKF1 na moim filmie nie jest dobrze widoczny i w wyścigu nie odczułem puknięcia.
Wyglądało to na zblokowane koła ale sorki ADIKF powinienem oddać Ci pozycję.
W W1 na Hansa po kontakcie czekałem pulsując gazem aż mi się pokaże na ekranie i się pokazał ale za blisko mnie.
Jak komuś popsułem wyścig to przepraszam
ale najwięcej pretensji może mieć do mnie FALO
przez moja szarżę on stracił pozycję na rzecz Killroya, który to wykorzystał.
A W2 nie miałem żadnych uszkodzeń.
Wyglądało to na zblokowane koła ale sorki ADIKF powinienem oddać Ci pozycję.
W W1 na Hansa po kontakcie czekałem pulsując gazem aż mi się pokaże na ekranie i się pokazał ale za blisko mnie.

Jak komuś popsułem wyścig to przepraszam
ale najwięcej pretensji może mieć do mnie FALO
przez moja szarżę on stracił pozycję na rzecz Killroya, który to wykorzystał.
A W2 nie miałem żadnych uszkodzeń.

Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, 22:18 przez wojto1504, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Moderator
wojto1504 pisze:A W2 nie miałem żadnych uszkodzeń.
U mnie na powtórce miałeś i właśnie dlatego, że takie jaja są na powtórkach, z karami czekam do zgłoszenia protestów i sam z własnej inicjatywy nie podejmuję żadnych kroków, bo to co widać u mnie, mogło się w ogóle nie zdarzyć pomiędzy zainteresowanymi.
-
- PSN-ID: killroy3078
- Kontroler: G 29
- Numer_na_torze: 78
- Kontaktowanie:
Odnoszac sie do swojej jazdy oczywiście byla dosc nie rozważna ale te stuki puki innych zawodnikow doprowadzily mnie do szalu przepraszam ze nie wystartowalem w W2 ale emocje siegnely zenitu oczywiscie jezeli popsulem komu kolwiek wyscig to przepraszam i w takim razie kara nalezy mi sie jak w morde strzelił wiec przyjme ja z czystym sumieniem i obiecuje ze kolejne wyscigi pojade zdecydowanie bezpieczniej i rozwazniej
pozdrawiam

-
- Moderator
- PSN-ID: GTPL_Kasperek
- Kontroler: sixaxis,driving force GT
Hehe, a tak wpadłem poczytać i hymm Old stworzyles ring hehehe
Dobrze rywalizacja musi być
Dobrze rywalizacja musi być

R4-W2 pierwszy prawy zakręt drugiego okrążenia. Wg mnie Oldboy wchodzi za ostro pod prawy łokieć. Ja muszę szeroko objechać łuk i tracę czas, oraz pozycję uważając na Oldboya. Bardzo nieostrożna jazda. Panie sędzio proszę o rozpatrzenie mojego protestu 

W1 4 okr. 4 zakręt GTPL Bart wyprzedzanie poza torem .
-
- Moderator
Bart, faktycznie było trochę za szybkie wejście ale cały czas trzymałem wewnętrzną zostawiając Ci 3/4 szerokości toru po lewej. Kontaktu nie było, a mogło do niego dojść gdybyś zacieśnił wejście w zakręt. Nie zrobiłeś tego i chwała Ci za to. Pozycji nie straciłeś nie licząc oczywiście wyprzedzenia przeze mnie
Myślę że to nawet nie incydent wyścigowy, a rzecz całkowicie normalna w takich wyścigach. Jeśli uważasz że zostałeś poszkodowany i należy mi się jakaś kara, to wyznacz sędziego do przeanalizowania sytuacji i wydania wyroku. Nie będę się odwoływał 

Oldboy kara to nie bardzo, ale upomnienie sam sobie możesz dać
Przyznaj że poszedłeś na "wariata", chyba że miałeś pewność że tam jest już przyczepnie i zdołasz wyhamować? 3/4 toru to ja Tobie zostawiłem, bo widziałem w lusterku że lecisz ostro, a do tego pisk opon bardzo dobrze słyszalny w słuchawkach
=================
ADIK nie pamiętam sytuacji. Widocznie byłem zmuszony
Oldboy na pewno obejrzy i da znać co ze mną zrobić?
ADIK mogę Ci gwarantować że premedytacji w tym nie było

Przyznaj że poszedłeś na "wariata", chyba że miałeś pewność że tam jest już przyczepnie i zdołasz wyhamować? 3/4 toru to ja Tobie zostawiłem, bo widziałem w lusterku że lecisz ostro, a do tego pisk opon bardzo dobrze słyszalny w słuchawkach

=================
ADIKF1 pisze:W1 4 okr. 4 zakręt GTPL Bart wyprzedzanie poza torem .
ADIK nie pamiętam sytuacji. Widocznie byłem zmuszony

ADIK mogę Ci gwarantować że premedytacji w tym nie było

Ostatnio zmieniony 21 lut 2015, 15:47 przez GTPL_Bart, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „PUCHAR VOLKSWAGENA - 2015 - ZAKOŃCZONY”